Kehittämiskeskus Tyynelä

Riippuvuustyön kehittämisyksikkö toimii päihde- ja riippuvuustyön kehittäjänä

Kehittämishankkeidemme perustana on aina tarve muutokseen.

Kehittämiskeskus Tyynelä on erikoistunut päihde- ja riippuvuustyön kehittämiseen. Vuoden 2018 alusta lähtien Tyynelän toiminta jatkuu uudella nimellä: Kirkkopalvelujen Riippuvuustyön kehittämisyksikkö. Palvelumme ja toimintamme jatkuvat täysin entiseen tapaan. Muutos tulee näkymään vähitellen, esim. uudet nettisivumme avautuvat maaliskuussa osana Kirkkopalvelujen sivustoa. Lue lisää.

Jatketaan yhdessä 

Jos olet alan toimija tai kiinnostunut päihde- ja riippuvuustyön kehittämisestä ja asiantuntijuudesta, saat meistä osaavan ja innokkaan kumppanin.

Kehittämispalvelujemme lähtökohtana on ihmisten hyvän elämän ja arjen turvaaminen. Tämän teemme tukemalla arjen työn kehittymistä, osaamista ja verkostojen yhteistyötä.

Edistämme ihmisten hyvää elämää, osallisuuden ja tasa-arvon toteutumista kehittämällä päihde- ja riippuvuustyön sisältöjä, osaamista ja vaikuttavuutta.

Vaikutamme aktiivisesti riippuvuuksista aiheutuvien ongelmien ehkäisyyn ja kehitämme erityisesti sosiaalista syrjäytymistä vähentäviä asiakaslähtöisiä toimintamalleja.

Teemme yhteistyötä laajasti

Riippuvuusyksiköllämme on laajat valtakunnalliset kumppanuus- ja yhteistyöverkostot. Hanke- ja tutkimustoiminnassa olemme verkottuneet alueellisesti pääosin Itä- ja Keski-Suomeen.

Toimimme läheisessä yhteistyössä Valona-hyvinvoinnin yhteydessä toimivan Avopalvelut Valonan kanssa, joka tarjoaa mm. päihde- ja terapiaosaamista.

Olemme osa Kirkkopalvelut-kokonaisuutta, joka tuottaa monipuolisia hyvinvointi- ja sosiaalipalveluja, järjestää koulutusta sekä organisoi mm. Yhteisvastuukeräyksen, Kirkkopäivät sekä Tiekirkko-toiminnan. Kirkkopalvelujen omistama Kotimaa Oy on johtava kirkollisen viestinnän mediatalo.

Toimintaamme rahoittaa Sosiaali- ja terveysministeriö Veikkauksen tuotoilla.