Kehittämiskeskus Tyynelä

Kuulumisia IkäArvokas-hankkeesta

Vertaisohjaajia vertaansa vailla!

Syksyn 2016 vertaisohjaajakoulutus, Varkaus-Pieksämäki

Kolmipäiväinen vertaisohjaajakoulutus päättyi kukituksiin ja todistusten jakoon Pieksämäen Naarajärvellä. Kouluttajina toimivat diakoniatyöntekijät Katariina Saks Pieksämäeltä ja Pia Hosio Varkaudesta.

Koulutuspäivät olivat kahden viikon välein ja 2.11. tultiin tyylikkäästi maaliin. Koulutukseen osallistujista osa oli aivan uusia vertaisohjaajiksi alkavia, osalla oli jo kokemusta siltä saralta. Päivissä syntyi paljon hyviä keskusteluja, joissa vertaisohjaajien osaaminen ja elämän myötä tullut kokemus tuli todeksi ja yhteiseksi iloksi ja opiksi.

Päivissä oli mukana myös kaksi Kuopion tuomiokirkkoseurakunnan diakoniatyöntekijää, jotka veivät koulutuspaketin mallia mennessään siitä muokaten omiin tarpeisiinsa. Tämä koulutuskerta oli jo kolmas peräkkäinen, mikä tehtiin yhteistyössä Varkauden ja Pieksämäen seurakunnan kanssa. Koulutuspaketti on hioutunut joka kerta.

Olimme Katariinan kanssa tyytyväisiä ja iloisia koulutuksen sisällöstä ja ennen kaikkea vertaisohjaajien osallistumisesta. Lämmin kiitos vielä Eija Myllymäelle, joka on ollut kehittämässä kanssamme tätä koulutuspakettia.

Katariina Saks ja Pia Hosio